Massages

Welke massage?

Een massage bevordert het herstel van het lichaam. Een uitgerust en evenwichtig mens kan meer aan. Het is heerlijk om aandacht te krijgen en helemaal de tijd voor uzelf te nemen. Als het vooral om ontspanning gaat, is een massage van het hele lichaam een voor de hand liggende keuze. Eventueel krijgen plekken met problematische spieren extra aandacht.

Als u liever een intensievere behandeling wilt in een bepaalde regio, zoals bijvoorbeeld schouders en nek, dan kan dat ook.


Ontspannings-/klassieke massage

Een ontspanningsmassage of klassieke massage is een moment van aandacht voor uzelf. Het maakt u bewust van spanningen in uw lichaam. Dat maakt de massage geschikt voor de bestrijding van spannings- en pijnklachten, maar ook voor het onderhoud van een gezond lichaam. De strijkingen en knedingen stimuleren de doorbloeding van de huid, het onderliggende bindweefsel en het spierweefsel. Daardoor worden afvalstoffen versneld afgevoerd. Binnen korte tijd komt u tot diepe ontspanning.

Sportmassage

Sportmassage heeft tot doel de doorbloeding van de spieren te stimuleren en vocht en afvalstoffen af te voeren. Een sportmassage is zinvol zowel voor als na het sporten.

Een sportmassage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bevordert het herstel. Ook niet-sporters hebben baat bij deze vorm van massage wanneer zij klachten door dagelijkse activiteiten ondervinden.


Deep tissue massage

Een deep tissue massage is een langzame en krachtige massagevorm door middel van diepe bewegingen met vingers, duimen, vuisten, onderarm en/of elleboog. De massage richt zich op het sterk verminderen of doen verdwijnen van chronische spierspanning en het verharde, verkleefde bindweefsel rond en in de spieren.
Wanneer de spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen en littekenweefsel en verklevingen los te maken.


Cuppingmassage

Cuppingmassage is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic bollen (cups). Spieren en bindweefsel worden gestimuleerd door het vacu├╝m trekken van de cup. Hierdoor wordt het onderliggende (spier)gebied stevig doorbloed om de afvalstoffen af te voeren. Cuppingmassage wordt ingezet om spanning in de spieren en spierknopen te verminderen, bij behandeling van bindweefsel (fascia) en cellulite en bij lymfedrainage.


Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen (spierknopen). Een triggerpoint geeft vaak uitstraling in een ander gebied dan de plek van het triggerpoint zelf. Ze spelen een belangrijke rol bij diverse soorten pijnklachten, zoals schouderklachten, rugpijn en hoofdpijn. Bepaalde massagetechnieken bevorderen de ontspanning van de spiervezels ter hoogte van de triggerpoints  en verbeteren de doorbloeding.


Fibromyalgiemassage

Fibromyalgiemassage is een massagevorm die hoofdpijn, vermoeidheid, spierstijfheid en pijn in spieren vermindert. Het heeft een positieve invloed op het slaappatroon. De massage bij fibromyalgie is afgestemd op de gevoelige plaatsen (tenderpoints) op het lichaam. De massage is erop gericht om de pijn die fibromyalgiepati├źnten voelen te verlichten.